בידוד אקוסטי נועד להפחית את העברת הקול בין חללים שונים, בין אם על ידי מניעת כניסת צליל לחדר (כגון ממקורות רעש חיצוניים), או על ידי מניעת צליל לצאת מהחדר (כגון כאשר רוצים ליצור סביבה אטומה לרעש להקלטת מוזיקה או קיום פגישות). ניתן להתקין בידוד אקוסטי בקירות, רצפות ותקרות כדי ליצור סביבה נוחה ופרודוקטיבית יותר על ידי הפחתת זיהום הרעש ושיפור מובנות הדיבור.
בידוד אקוסטי פועל על ידי ספיגה, החזרה או פיזור של גלי קול כשהם נעים באוויר. כאשר גלי קול נתקלים בחומר בידוד אקוסטי, חלק מאנרגיית הקול מומרת לחום, והשאר נבלע, מוחזר או מתפזר לכיוונים שונים.
יכולתו של חומר בידוד אקוסטי לספוג קול נמדדת על ידי מקדם ספיגת הקול שלו (SAC), שנע בין 0 (ללא ספיגה) ל-1 (בליעה מלאה). חומרים בעלי ערכי SAC גבוהים טובים בלספוג צליל, בעוד חומרים בעלי ערכי SAC נמוכים לא.
הנה כמה דרכים נפוצות שבהן חומרי בידוד אקוסטי מפחיתים את העברת הקול:
ספיגה: חומרים רכים ונקבוביים כמו פיברגלס, צמר מינרלי וקצף אקוסטי טובים בלספוג גלי קול. כאשר גלי קול פוגשים חומרים אלו, הם עוברים דרך פני השטח ואל כיסי האוויר הקטנים בתוך החומר, שם הם מומרים לחום.
השתקפות: חומרים קשים וצפופים כמו בטון ולבנים טובים בהחזרת גלי קול. כאשר גלי קול נתקלים בחומרים אלו, הם קופצים מעל פני השטח וחוזרים לחדר. עם זאת, הוספת שכבת בידוד אקוסטי מאחורי חומרים אלו יכולה לסייע בקליטת הצליל המוחזר ולהפחית את השידור שלו.
לעוד מידע על חברת אקוסיל: https://acoseal.com/
דיפוזיה: משטחים וחפצים לא סדירים יכולים לפזר גלי קול בכיוונים שונים, להפחית את עוצמתם וליצור פיזור אחיד יותר של הקול. חומרים כמו מפזרים ופאנלים אקוסטיים יכולים להיות ממוקמים בצורה אסטרטגית בחדר כדי לעזור לפזר גלי קול ולשפר את מובנות הדיבור.